Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
DONACIJA VLADE JAPANA
Izvršena primopredaja novog vozila Toyota RAV4 za potrebe Doma za stara i iznemogla lica u Goraždu

Javnoj ustanovi „Dom za stara i iznemogla lica“ Goražde danas je uručeno novo vozilo koje je posredstvom Ministarstva civilnih poslova, Federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku i  kantonalnog Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice obezbijeđeno u okviru donacije 40 novih vozila koje je Vlada Japana donirala ustanovama socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini.

Svečanosti primopredaje vozila prisustvovali su premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković, ministar za finansije Nudžeim Džihanić i predstavnik Upravnog odbora Doma za stara i iznemogla lica Enver Adžem, a ključeve novog vozila marke Toyota RAV4 direktoru Doma Safetu Bajroviću uručio je ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Damir Dučić.

Ministar Dučić je podsjetio da je primopredaja svih 40 doniranih vozila najnovije generacije Toyota RAV4, ukupne vrijednosti 7,2 miliona KM, održana jučer u Sarajevu, te istakao da su projekat dodjele doniranih vozila podržali Ministarstvo civilnih poslova i Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

– Mi smo dobili u resornom ministarstvu dopis i odlučili da jedno vozilo doniramo Domu za stara i iznemogla lica, a drugo vozilo bi do kraja godine trebalo biti isporučeno JU „Centar za socijalni rad“ BPK Goražde. Cilj ovih donacija jeste da se poboljša mobilnost ovih ustanova, tako da se nadam da će ovo vozilo koristiti Domu za stara i iznemogla lica, prije svega, za prevoz njihovih korisnika do domova zdravlja i Kantonalne bolnice i, naravno, za njihove druge potrebe – kazao je resorni ministar.

 

 

Premijer BPK-a Goražde Emir Oković kazao je da je dodjela ovog vozila u skladu s opredjeljenjem Vlade da u najvećoj mogućoj mjeri podrži materijalno-tehničko opremanje svih organa i ustanova u njenoj nadležnosti, te izrazio zahvalnost Vladi Japana i ministarstvima na državnom i federalnom nivou koje su posredovale u ovom procesu.

– U ovoj godini smo uspjeli realizovati nabavku vozila za dijalizne pacijene u Kantonalnoj bolnici, a u ovom slučaju imamo opremanje JU Starački dom. Naravno da nastavljamo dalje i mjesto gdje još uvijek postoje potrebe za opremanjem jeste Ministarstvo za unutrašnje poslove kao prioriet i mislim da smo na  tragu da i taj dio riješimo – riječi su premijera Okovića.

Uz izraze zahvalnosti svima koji su bili uključeni u proceduru dodjele  vozila, direktor Doma za stara i iznemogla lica kazao je kako će donirano vozilo u značajnoj mjeri unaprijediti rad ove ustanove.

– Sigurno je da će ova donacija značiti najviše kada je u pitanju prevoz korisnika pokretne i polupokretne kategorije. Dosad smo to rješavali privatnim vozilima. Ostaje još problem prevoza nepokretnih korisnika naših usluga i nadamo se da će se u narednom periodu naći jedno sanitetsko vozilo za Dom za stara i iznemogla lica – istakao je Bajrović.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt
 1. slavne višegradske brigade 2a,
  73 000 Goražde
  Bosna i Hercegovina
  tel: +387 38 228 439
  fax:+ 387 38 221 224
  E-mail: minsoc@bpkg.gov.ba
MINISTAR

ENIZ HALILOVIĆ bachelor sociologije

tel: +387 38 228 439
fax:+ 387 38 221 224
e-mail: eniz.halilovic@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.