Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
MINISTARSTVO ZA SOCIJALNU POLITIKU, ZDRAVSTVO, RASLJENA LICA I IZBJEGLICE
Održan sastanak s predstavnicima Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije BPK Goražde

Danas je organizovana prva zvanična posjeta predstavnika Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije kantonalnom Ministarstvu za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice.

Tokom sastanaka, predstavnici Sindikata upoznali su resornu ministricu Sabiru Bešliju o uključivanju u pregovore oko potpisivanja Kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije o kojem se trenutno vode dogovari na federalnom nivou.

Istaknuto je da je Sindikat doktora medicine i stomatologije FBiH na zasjedanju Upravnog odbora u Zenici, 5. oktobra 2017. godine donio odluku o završetku pregovora kojima je koordiniralo Federalno ministarstvo zdravstva i u kojima su sudjelovali pojedini kantoni, odnosno nadležna kantonalna ministarstva.

 

Prema ovoj odluci, pregovori će biti završeni 20. oktobra 2017. godine, nakon čega će dan kasnije u Sarajevu biti održana nova sjednica Upravnog odbora sa jedinom tačkom dnevnog reda, a to je odluka o proglašenju štrajka doktora medicine i stomatologije u FBiH ukoliko ne dođe do potpisivanja Kolektivnog ugovora, uz prethodnu saglasnost najmanje jednog kantona.

Vezano za ovaj Kolektivni ugovor, na sastanku je iskazano opredjeljenje resornog kantonalnog ministarstva da se uključi u proces pregovaranja i postizanja dogovora o novim koeficijentima.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt
 1. slavne višegradske brigade 2a,
  73 000 Goražde
  Bosna i Hercegovina
  tel: +387 38 228 439
  fax:+ 387 38 221 224
  E-mail: minsoc@bpkg.gov.ba
MINISTAR

SABIRA BEŠLIJA, dipl.ekolog

Sabira Beslija.jpg 11.slavne višegradske brigade 2a, 73 000 Goražde, Bosna i  Hercegovina
tel: +387 38 228 439
fax:+ 387 38 221 224
e-mail: sabira.beslija@bpkg.gov.ba
Curriculum Vitae (CV) – Sabira Bešlija

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.