Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA RESORNOG MINISTARSTVA, SINDIKATA I ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA
Razgovarano o zahtjevima sindikata zdravstvenih radnika

Danas je održan zajednički sastanak predstavnika Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice i Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde s menadžmentom i članovima Nezavisnog strukovnog sindikata zdravstvenih radnika BPK Goražde.

Cilj sastanka bili su razgovori o zahtjevima zdravstvenih radnika za povećanje satnice za obračun plaća u okviru započetog generalnog štrajka.

Prema riječima resorne ministrice Sabire Bešlije, razgovori su bili usmjereni na približavanje stavova pregovaračkih strana, kako bi se ovaj problem riješio na zadovoljavajući način i u što kraćem roku.

S tim u vezi ona je istakla da je Ministarstvo u periodu od potpisivanja Kolektivnog ugovora za oblast zdravstva bilo uključeno u analizu postojeće situacije i planiranje ušteda kroz racionalizaciju troškova u zdravstvu, kako bi se izašlo ususret zahtjevima sindikata.

– Moram reći da je sve puno ovisilo od finansijske situacije koja je bila i koja još uvijek traje, gdje smo svi rekli da moramo napraviti određene uštede, kako bismo došli do ovog cilja i postepeno, kao što je to rađeno u drugim kantonima, došli do zadovoljavajućeg nivoa kada bi i radnici sami bili zadovoljni povišicima, ali, pretpostavljam, ravnomjerno na način kako to i treba – kazala je Sabira Bešlija.

Nakon iznesenih stavova od strane sindikata, dogovoreno je da će resorno ministarstvo sa današnjim razgovorima i iznesenim prijedlozima upoznati Vladu kako bi se ona očitovala o zahtjevima sindikata.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt
 1. slavne višegradske brigade 2a,
  73 000 Goražde
  Bosna i Hercegovina
  tel: +387 38 228 439
  fax:+ 387 38 221 224
  E-mail: minsoc@bpkg.gov.ba
MINISTAR

SABIRA BEŠLIJA, dipl.ekolog

Sabira Beslija.jpg 11.slavne višegradske brigade 2a, 73 000 Goražde, Bosna i  Hercegovina
tel: +387 38 228 439
fax:+ 387 38 221 224
e-mail: sabira.beslija@bpkg.gov.ba
Curriculum Vitae (CV) – Sabira Bešlija

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.