Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
IZ MINISTARSTVA ZA SOCIJALNU POLITIKU, ZDAVSTVO, RASELJENA LICA I IZBJEGLICE
Obećana podrška aktivnostima s ciljem povećanja bezbjednosti uposlenih u zdravstvu

Ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Sabira Bešlija upriličila je juče sastanak s predsjednicom Upravnog odbora Ljekarske komore BPK Goražde Vesnom Nemec-Klisura.

Na sastanku je razgovarano o sigurnosti na radu zaposlenika u zdravstvu, s posebnim akcentom na nedavni fizički napad na uposlenike Kantonalne bolnice.

Nakon ovog nemilog događaja, Ljekarska komora BPK Goražde zatražila je postavljanje videonadzora, fizičko osiguranje ustanova i druge mjere kako bi se uposleni u zdravstvu osjećali sigurno, a  ovom prilikom ministrica Bešlija obećala je podršku u realizaciji ovih aktivnosti, što je u skladu sa Akcionim planom i prijedlogom mjera za unaprijeđenje zdravstva na području BPK Goražde za period 2017/2021. godina.

Također, istaknuto je da Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice najoštrije osuđuje napad na uposlenike u zdravstvu te zahtjeva od nadležnih institucija da u okviru svojih nadležnosti, poduzmu sve mjere s ciljem osiguranja zaštite uposlenih zdravstvenih radnika.

Istovremeno, upućen je poziv svim uposlenicima u zdravstvu i pacijentima na uspostavljanje i održavanje međusobno korektnih odnosa, saradnje i razumijevanja.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt
 1. slavne višegradske brigade 2a,
  73 000 Goražde
  Bosna i Hercegovina
  tel: +387 38 228 439
  fax:+ 387 38 221 224
  E-mail: minsoc@bpkg.gov.ba
MINISTAR

ENIZ HALILOVIĆ bachelor sociologije

tel: +387 38 228 439
fax:+ 387 38 221 224
e-mail: eniz.halilovic@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.