Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
UZ POMOĆ EUROBAJKERA IZ NJEMAČKE
Vrijedna medicinska oprema donirana zdravstvenim ustanovama u Goraždu

Zdravstvenim ustanovama u Goraždu i Foči u FBiH isporučena je danas vrijedna medicinska oprema koju su prikupili bajkeri iz Njemačke u okviru humanitarne akcije „Solidarnost i integracija u Evropi“, koju pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta organizuju organizacije Bikers Brumi Hilfe i Bikers of Europe.

Radi se o medicinskoj opremi i aparatima koji su u Goražde stigli zahvaljujući i Eurobajkerima BiH i Moto klubu Goražde, a pored Goražda i Tuzle ova vrijedna donacija će biti uručena i zdravstvenim ustanovama u Prizrenu i Ohridu.

Zahvalnost donatorima i svim organizacijama, institucijama i ustanovama koje su bile dio složenog procesa u obezbjeđenju i dopremi donacije, izrekli su i direktori goraždanskog Doma zdravlja i Kantonalne bolnice, dr. Edin Čengić i dr. Muedin Silajdžić.
-Hvala dobrim ljudima na ovoj vrsti podrške i razumijevanja. Medicinski aparati i oprema koju smo dobili svakako će nam dobro doći – kazao je Čengić, a direktor Kantonalne bolnice ističe kako je donacija koju je dobila ova ustanova od izuzetnog značaja. – Dobili smo jako vrijednu i značajnu opremu za koju smo mi i iskazali potrebu. Biće nam od velike pomoći – rekao je Silajdžić.

 

Da bi se ispoštovale administrativne procedure koje su, kako je istaknuto bile najteži dio posla, veliku podršku pružili su i Vlada BPK Goražde, Grad Goražde, Crveni križ Goražde i goraždanska špedicija.

-Bajkeri su u ovoj akciji odigrali najznačaniju ulogu. Radili su predano i naporno mjesecima da obezbijede i dopreme donaciju koja je veoma značajna. To nisu stari medicinski aparati i oprema i u vrlo dobrom su stanju i za naše medicinske ustanove su od neprocjenjive vrijednosti – istakla je Sabira Bešlija, ministrica zdravstva BPK Goražde, dodavši kako zahvalnost upućuje i nadležnim špediterima za podršku i efikasnost pokazanu u ovom procesu.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt
 1. slavne višegradske brigade 2a,
  73 000 Goražde
  Bosna i Hercegovina
  tel: +387 38 228 439
  fax:+ 387 38 221 224
  E-mail: minsoc@bpkg.gov.ba
MINISTAR

SABIRA BEŠLIJA, dipl.ekolog

Sabira Beslija.jpg 11.slavne višegradske brigade 2a, 73 000 Goražde, Bosna i  Hercegovina
tel: +387 38 228 439
fax:+ 387 38 221 224
e-mail: sabira.beslija@bpkg.gov.ba
Curriculum Vitae (CV) – Sabira Bešlija

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.