Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Razgovarano o nastavku provedbe Programa unaprjeđenja socijalne zaštite i inkluzije djece

U Ministarstvu za socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice danas je održan novi sastanak u okviru implementacije UNICEF-ovog Programa unaprjeđenja socijalne zaštite i inkluzije djece i njihovih porodica.

Uz resornu ministricu Sabiru Bešliju i stručnog savjetnika za socijalnu zaštitu u Ministarstvu Muhameda Hadžića sastanku su prisustvovale predstavnice UNICEF-a – Selma Kazić, voditeljica Programa socijalne zaštite i Vera Bartel, asistentica za socijalnu zaštitu i inkluziju u UNICEF-u.

Ovom prilikom razgovarano je o dosadašnjim programskim aktivnostima i planovima za naredni period, a kako bi se osigurala što uspješnija implementacija ovog programa, na sastanku je izvršena i evaluacija do sada postignutih rezultata na njegovoj realizaciji.

Podsjetimo, cilj Programa je uvođenje integrisanog pristupa u oblasti socijalne zaštite putem Modela zasnovanog na multidisciplinarnom i međusektorskom pristupu koji će omogućiti da nivo usluga socijalne zaštite i inkluzije djece i njihovih porodica bude podignut na viši nivo.

U okviru današnje posjete Goraždu, predstavnice UNICEF-a posjetile su i Centar za socijalni rad te SOS Kinderdorf, gdje je također razgovarano o provedbi pomenutog programa.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt
 1. slavne višegradske brigade 2a,
  73 000 Goražde
  Bosna i Hercegovina
  tel: +387 38 228 439
  fax:+ 387 38 221 224
  E-mail: minsoc@bpkg.gov.ba
MINISTAR

SABIRA BEŠLIJA, dipl.ekolog

Sabira Beslija.jpg 11.slavne višegradske brigade 2a, 73 000 Goražde, Bosna i  Hercegovina
tel: +387 38 228 439
fax:+ 387 38 221 224
e-mail: sabira.beslija@bpkg.gov.ba
Curriculum Vitae (CV) – Sabira Bešlija

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.