Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Posjeta predstavnika Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica
Nastavljaju se aktivnosti u vezi implementacije projekta zatvaranja kolektivnih centara na području BPK Goražde

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović sastali su se danas sa predstavnicima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Na sastanku je razgovarano o realizaciji potpisanog Sporazuma o saradnji na sprovođenju državnog projekta “ Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja u okviru kojeg će se implementirati projekat CEB II „ na području našeg kantona.

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Grada Goražde Enver Adžem, direktor JU „Dom za stara i iznemogla lica BPK Goražde“ Safet Bajrović te predstavnik JU “Centar za socijalni rad BPK Goražde”.

Projekat CEB II će osigurati stambeno zbrinjavnje i socijalnu zaštitu za sve kategorije osoba koje žive u kolektivnim centrima i alternativnim smještajima na području Grada Goražde. Pored izgradnje stambenih jedinica za smještaj stanara kolektivnih centara, u okviru ovog projekta planirana je i rekonstrukcija i nadogradnja objekta JU „Dom za stara i iznemogla lica BPK Goražde“.

Obaveza potpisnika Sporazuma je da se u 2020.godini izvrše pripremne radnje koje će prethoditi realizaciji projekta, a rok za njegovu implementaciju je 2022.godina.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt
 1. slavne višegradske brigade 2a,
  73 000 Goražde
  Bosna i Hercegovina
  tel: +387 38 228 439
  fax:+ 387 38 221 224
  E-mail: minsoc@bpkg.gov.ba
MINISTAR

ENIZ HALILOVIĆ bachelor sociologije

tel: +387 38 228 439
fax:+ 387 38 221 224
e-mail: eniz.halilovic@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.