Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Ljekari  u JZU „Kantonalna bolnica“ Goražde uspješno okončali 1000 operativnih zahvata žučne kese
Premijerka BPK i resorni ministar uputili čestitke menadžmentu i uposlenicima Kantonalne bolnice

Premijerka BPK Goražde Aida Obuća i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović posjetili su danas JZU „Kantonalna bolnica“ Goražde,  gdje su sa ljekarima i medicinskim osobljem prisustvovali svečanosti koju je menadžment ove ustanove upriličio povodom uspješno okončanih 1000 operativnih zahvata žučne kese.

Uz čestitke na predanom i humanom radu, ovom prilkom razgovarano je i o uslovima u kojima obavljaju svoju humanu misiju, sa akcentom na kadar i medicinsku opremu.

Istaknuto je da je Vlada BPK Goražde u protekloj godini za nabavku opreme izdvojila više od 200.000 KM.

U ovoj godini, tri doktora vratila su se sa specijalizacije i počela svoj rad u JZU „Kantonalna bolnica“ Goražde. Radi se o specijalistima iz oblasti urgentne medicine, radiologije i otorinolaringologije, a upućen je zahtjev prema Federalnom ministarstvu zdravstva za odobravanje još tri specijalizacije iz oblasti radiologije, ginekologije i pedijatrije.

Podrška Vlade BPK Goražde JZU „Kantonalna bolnica“ Goražde neće izostati i u narednom periodu, a sve s ciljem stvaranja što boljih uslova za rad u ovoj javnoj zdravstvenoj ustanovi , istaknuli su tokom susreta premijerka i resorni ministar.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt
 1. slavne višegradske brigade 2a,
  73 000 Goražde
  Bosna i Hercegovina
  tel: +387 38 228 439
  fax:+ 387 38 221 224
  E-mail: minsoc@bpkg.gov.ba
MINISTAR

ENIZ HALILOVIĆ bachelor sociologije

tel: +387 38 228 439
fax:+ 387 38 221 224
e-mail: eniz.halilovic@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.