Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Zasjedao Kantonalni krizni štab Ministarstva zdravstva za praćenje koronavirusa
Zatraženo angažovanje medicinskih sestara sa biroa za rad u izolatorijima

U skladu sa naredbom Federalnog štaba civilne zaštite za ponovnim aktiviranjem kantonalnih kriznih štabova ministarstava zdravstva s ciljem davanja preporuka štabovima civilne zaštite u vezi sprječavanja i ranog otkrivanja koronavirusa, Kantonalni krizni štab Ministarstva socijalne politike, zdravstva, raseljenih lica i izbjeglica danas je održao svoju devetu sjednicu.

Na sjednici je potvrđeno  da se prate i izvršavaju naredbe Federalnog štaba civilne zaštite koje su donesene 17.03.2020. godine i koje su stupile na snagu jutros od 6 sati.

Krizni štab Ministarstva zdravstva za praćenje korona virusa u BPK izdao je preporuku Kantonalnom štabu civilne zaštite da odobri sredstava za angažovanje 4 medicinske sestre sa JU „Službe za zapošljavanje  BPK-a Goražde za rad u izolatorijima namjenjenim za smještaj oboljelih od korona virusa.

Takođe, zatraženo je angažovanje i jednog kurira s obzirom na postojanje problema u kašnjenju rješenja izdatih u vezi koronavirusa.

Kantonalnom štabu civilne zaštite, preporučeno je da u dogovoru sa upraviteljima zgrada provedu pojačane vanredne mjere dezinfekcije ulaza i stubišta u stambene objekte na području kantona.

Na sjednici su razmotreni i prijedlozi lokacija koje bi mogle poslužiti kao izolatoriji.

Prema podacima direktorice Zavoda za Javno zdravstvo BPK Medine Bičo, na području našeg kantona trenutno su 42 lica pod zdravstvenim nadzorom, a za 6 lica istekao je nadzor o praćenju u trajanju od 14 dana.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.