Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
  • OBJAVLJENO: 08.12.2020.
Sufinansiranje projekata zdravstvenih ustanova s područja BPK Goražde
Potpisani ugovori o sufinansiranju četiri projekta Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde

Ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Goražde Eniz Halilović i direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde Medina Bičo potpisali su danas ugovore o sufinansiranju četiri veoma značajna projekta čija je vrijednost 30.000 KM.

Radi se o projektima „Nabavka briseva sa transportnim medijem za uzorkovanje materijala u svrhu laboratorijske izolacije koronavirusa (COVID-19), „Nabavka vakcina za sezonsku gripu“, „Analiza zdravstvenog stanja stanovništva i zdravstvene zaštite na području našeg kanotna u 2020.godini“ te projekat „Nadzor nad provedbom obaveznih imunizacija na području našeg kantona za 2020.godinu.

„Redovno, kao i svake godine, Ministarstvo za socijalnu politku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice u budžetu planira sredstva za sufinansiranje projekata zdravstvenih ustanova s područja BPK Goražde. Na raspisani javni poziv ministarstva ove godine pristiglo je pet aplikacija od kojih su četiri odabrane koje ispunjavaju opće i posebne uslove u skladu sa javnim pozivom. Radi se o projektima Zavoda za javno zdravstvo za čije sufinansiranje je iz budžeta izdvojeno 30.000KM“- kazao je ministar Halilović nakon potpisivanja ugovora.

Projekti su od velikog značaja za Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde.

„Između ostalog,  u okviru realizacije projekata nabavili smo 300 doza vakcina protiv sezonske gripe te 1000 transportnih medija i briseva za uzorkovanje virusa COVID-19 za potrebe stanovništva s prostora BPK Goražde”-riječi su direktorice Bičo.

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.