Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
  • OBJAVLJENO: 04.10.2017.
SASTANAK PREDSTAVNIKA JAVNIH USTANOVA I RESORNOG MINISTARSTVA
Razgovarano o radu i planovima javnih ustanova u nadležnosti Ministarstva za socijalnu politiku i zdravstvo

U Ministarstvu za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice danas je održan koordinacioni sastanak resorne ministrice Sabire Bešlije s direktorima javnih ustanova „Centar za socijalni rad“ Medihom Jašarević Hadžić, „Dom za stara i iznemogla lica“ Safetom Bajrovićem, JZU „Kantonalna bolnica“ Goražde Muedinom Silajdžićem i „Zavod za javno zdravstvo“ Medinom Bičo.

Ovom prilikom razgovarano je o do sada realizovanim aktivnostima u ovim javnim ustanovama te planovima koji bi se trebali realizovati do kraja godine.

Što se tiče aktivnosti JU „Zavod za javno zdravstvo“ istaknuto je da će uskoro započeti realizacija projekata imunizacije, analize zdravstvenog stanja stanovništva i vakcinisanja protiv sezosnke gripe, dok je u JU „Centar za socijalni rad“ izdvojen projekat Resursne sobe koji se realizuje u saradnji s UNICEF-om i SOS dječijim vrtićem u Goraždu.

U okviru planova za unaprjeđenje rada i poboljšanje usluga JZU „Kantonalna bolnica“ Goražde kao prioritet je istaknuta potreba nabavke savremenog ultrazvuka, kao i opreme za mrtvačnicu.

S tim u vezi, također je naglašeno da je Kantonalna bolnica u Goraždu danas raspisala konkurs za specijalizacije u oblasti anesteziologije, pedijatrije, neurologije i urologije.

Istaknuto je da direktor JU „Zavod zdravstvenog osiguranja“ nije prisustvovao današnjem koordinacionom sastanku zbog ranije dogovorenih obaveza i sastanka u Federalnom zavodu zdravstvenog osiguranja na kojem će, između ostalog, biti govora i o Projektu dijaliznog centra u Goraždu te nastavku Projekta informatizacije u oblasti primarne zdravstvene zaštite na području BPK Goražde.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.