Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
  • OBJAVLJENO: 08.01.2020.
Nastavljeni pregovori pregovaračkih timova u cilju postizanja dogovora koji bi za rezultat imali potpisivanje Kolektivnog ugovora za radnike zaposlene u zdravstvu BPK Goražde
Došlo do približavanja stavova!

Kako je i najavljeno, pregovarači tim Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održao je danas sastanak sa predstavnicima Nezavisnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu BPK Goražde.

Cilj sastanka  je približavanje stavova pregovaračkih timova kako bi se u konačnici došlo do potpisivanja Kolektivnog ugovora, na obostrano zadovoljstvo oba pregovaračka tima.

Kako je nakon sastanka istaknuto, u pregovorima se došlo do približavanja stavova te je  dogovoreno da se na slijedeći sastanak pozove  i menadžment zdravstvenih ustanova s područja BPK Goražde, kako bi se konačno dobili podaci o kojem povećanju koeficijenata  se radi,  jer prema riječima premijerke BPK Goražde Aide Obuće,  do sada se samo špekulisalo sa podacima koji su dostavljeni pregovaračkom timu Vlade, a s kojim se nije slagao Sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu BPK Goražde.

„ Mi tražimo tačne pokazatelje prije nego krenemo sa povećanjem, koliko će to u konačnici biti opterećenje za Fond zdravstvenog osiguranja i za ovu Vladu. Ukoliko se potpiše kolektivni ugovor, ispunjavajući sve one zahtjeve koje je Sindikat uputio prema Vladi, a to je da se poboljšaju uvjeti rada u zdravstvu, ulaganje u opremu, potpisivanje kolektivnog ugovora i eventualno povećanje koeficijenta, onda mi moramo biti spremni da funkcioniše zdravstveni sistem u potpunosti, bez ikakvih smetnji“ – istaknula je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Predsjednik Sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu BPK Goražde Emir Baščelija današnji sastanak okarakterisao je kao izraz dobre volje pregovaračkih timova  za nastavak pregovora u cilju iznalaženja najboljeg rješenja.

„Ja znam da će nam članovi Sindikata  zamjeriti itekako,  ali u najboljoj namjeri, da naši građani ne bi ispaštali, mi smo dali dodatnih sedam dana roka,  jer je Pregovarački tim Vlade BPK Goražde to tražio, da bi nam nešto ponudili. Šta i kako, ostaje da se vidi“-riječi su predsjednika Sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu BPK Goražde Emira Baščelije.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.