Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
  • OBJAVLJENO: 06.05.2022.
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo , raseljena lica i izbjeglice posjetili pacijente koji tretman hemodijalize obavljaju u novootvorenom hemodijaliznom centru
Pacijenti uputili riječi zahvalnosti na realizaciji ovog projekta na koji su dugo čekali, a koji je u konačnici, onako kako je i obećano, realizovan

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović, u pratnji direktorice JZU „Kantonalna bolnica“ Goržde Nermine Kamenice, posjetili su danas pacijente koji tretman hemodijalize obavljaju u novootvorenom hemodijaliznom centru pri ovoj javnoj zdravstvenoj ustanovi.

Uz tehničke uslove koji zadovoljavaju najveće svjetske standarde, pacijetnima je na raspolaganju i stručan medicinski kadar. Uz educirane medicinske sestre i ljekare kao supervizori angažovani su i stručni spoljni saradnici, odnosno profesorica nefrologije te medicinska sestra koja u ovoj oblasti ima oko četrdeset godina radnog iskustva.

Na području našeg kantona trenutno je devet pacijenta koji tretman hemodijalize obavljaju svaki drugi dan a prema riječima direktorice Nermine Kamenice, prema informacijama s kojim ona raspolaže, postoji intersovanje pacijenata i van ovih prostora  koji bi ovaj tretman obavljali u našem gradu.

Ovom prilikom, pacijenti su premijerki i ministru uputili riječi zahvalnosti na realizaciji ovog projekta na koji su dugo čekali a koji je u konačnici, onako kako je i obećano, realizovan.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.