Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
  • OBJAVLJENO: 18.08.2022.
Organizovan jednodnevni izlet za porodice koji su korisnici Centra za socijalni rad

Porodica je mjesto gdje gajimo sve vrijednosti na kojima počiva jedno društvo. Ona pruža snagu, razumijevanje i uzajamnu podršku. Kvalitetan odgoj pretpostavlja da roditelji svojim odgojnim djelovanjem i toplim međuljudskim odnosima utječu na sigurno i zdravo odrastanje djeteta. Ono  što posebno oblikuje te odnose jeste emocionalni odnos, a to znači povezanost i privrženost roditelja i djece, te međusobno povjerenje zasnovano na poštovanju.U zdravoj porodici roditelji pružaju ljubav i brigu svojoj djeci, a djeca svojim emocionalnim stavovima uzvraćaju.

Dana 17.08.2022. godine, JU Centar za socijalni rad u saradnji sa nevladinom organizacijom World Vision organizovali su jednodnevni izlet za porodice koji su korisnici Centra za socijalni rad. Ovim povodom  djeca i roditelji posjetili su izletište „ADA Ustikolina“ gdje su imali priliku da uživaju u prelijepom prirodnom ambijentu. Izlet je posjetilo osamdeset članova.

Stručne  saradnice JU Centra za socijalni  rad održale su edukativnu  radionicu za roditelje o temi „Samopouzdanje kod djece.“ Cilj radionice bio je da roditelji shvate važnost samopouzdanja, te da je ono dio ličnosti koje se gradi tokom cijelog života. Također su imali priliku da pomoću pitanja o samopouzdanju dođu do uvida i razumiju ponašanje kod djece i isprave greške.

Za djecu su također održane radionice i sportske aktivnosti, s ciljem  kreativnog  i socijalno – emocionalnog razvoja kod djece.

Učešće u organizovanju jednodnevnog izleta za djecu i roditelje uzela je partnerska nevladina organizacija World Vision, koja je obezbijedila logističku podršku za njegovu realizaciju .

Prema riječima direktorice Centra Medihe Jašarević- Hodžić, u narednom periodu bit će organizovane slične aktivnosti za djecu i roditelje.

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.