Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
  • OBJAVLJENO: 14.12.2022.
S novogodišnjim paketićima obradovano oko 300 mališana s područja našeg kantona
Direktorica JU Centar za socijalni rad BPK-a Goražde: Presretni smo što smo dio ove prekrasne priče

Djeca su naše bogatstvo, a osmijeh na licu djeteta je neprocjenjiv. JU Centar za socijalni rad BPK-a Goražde tradicionalno svake godine nastoji obilježiti novogodišnje praznike i u skladu s tim nastoji podijeliti novogodišnje paketiće mališanima koji se nalaze na evidenciji Centra uz prigodno druženje sa djecom i njihovim roditeljima.

Ove godine svečana podjela paketića realizovana je zahvaljujući  Humanitarnom udruženju „Svjetlo grada“, a paketići su obezbijeđeni od strane Humanitarnog udruženja „Blytswood“ iz Srbije,  Škotske i Sjeverne Irske, koja je obradovala oko 300 mališana s područja našeg kantona.

Uz osmijeh na licu i neizmjernu radost, djeca su  sinoć u prepunoj sali Centra za kulturu uz pjesmu, kulturne sadržaje, Disney maskote Mickey & Minnie, dočekala Djeda Mraza, koji je u duhu novogodišnje radosti pozdravio svu djecu i poželio im sretne nastupajuće novogodišnje praznike.

„Presretni smo što smo dio ove prekrasne priče, ovo je prilika da se i na ovaj način druživmo sa djecom i roditeljima, razgovaramo i damo im podršku da se osjećaju posebno i voljeno.

Koristim priliku da se zahvalim Humanitarnom udruženju „Svjetlo grada“, volonterima, kao i donatorima ovih vrijednih paketića. Sretni smo što su se roditelji i djeca odazvali u velikom broju i uživali u novogodišnjoj priredbi“, ističe direktorica Mediha Jašarević – Hodžić.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.