Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
  • OBJAVLJENO: 14.12.2022.
Novogodišnja bajka u Centru za kulturu Goražde
S gostima koji su došli da uveličaju ovu manifestaciju premijer Ćulov položio cvijeće na spomen obilježju poginuloj djeci Goražda u periodu 1992-1995.

U sklopu projekta „Osmijeh za svako dijete“ koje provodi Humanitarno udruženje „Svjetlo grada“ iz Goražde, sinoć je za djecu Udruženja „Buđenje“, štićenike „Centra za socijalni rad“ Goražde i  Udruženja za zaštitu mentalno oboljele djece i omladine, u Velikoj sali Centra za kulturu Goražde, priređena  zabava.

U prepunoj sali dešavala se bajka, a djeca i odrasli imali su priliku  uživati u istinskom spektaklu koji su priredili članovi Humanitarnog udruženja „Svjetlo grada“ Goražde, u saradnji s gostima iz Srbije, Škotske i Sjeverne Irske koji su sinoć bili gosti našeg grada.

Manifestaciji su prisustvovali i premijer Bosansko podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Adisa Alikadić-Herić.

Sa gostima koji su došli da uveličaju ovu manifestaciju premijer Ćulov položio je cvijeće  na spomen obilježju poginuloj djeci Goražda u periodu 1992-1995, a upriličena je i posjeta Zavičajnom muzeju te održan historijski čas na Spomen parku „Rorovi“ .

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.