Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
  • OBJAVLJENO: 30.01.2012.
Sa predstavnicama CRS-a i UNHCR-a
Razgovarano o donošenju legislative u oblasti socijalnog stanovanja

U okviru projekta neprofitnog socijalnog stanovanja, koji se posredstvom CRS-a realizuje na području cijele BiH, do kraja ove godine, predviđeno je i donošenje Zakona o socijalnom stanovanju za područje BPK Goraže i ZDK.
S tim u vezi, predstavnice CRS-a i UNHCR-a susrele su se danas u Goraždu sa premijerom BPK Goražde Emirom Fraštom i ministrima u Vladi Azrom Kuljuh i Božidarom Semizom te razgovarali o formiranju tima na nivou kantona koji će, zajedno sa predstavnicima CRS-a, raditi na izradi pomenutog zakona za područje BPK Goražde.
Ovaj zakon trebao bi, na jedinstven i sveobuhvatan način, riješiti sva pitanja u oblasti socijalnog stanovanja, koje ne podrazumijeva samo stambeno zbrinjavanje socijalno osjetljivih kategorija stanovništva, već predstavlja jedan od mogućih načina stambenog zbrinjavanja šire populacije u skladu sa principima priuštivog, pristupačnog i kvalitetnog stanovanja.
Ovom prilikom najavljen je i veliki regionalni projekt stambenog zbrinjavanja na međuregionalnom nivou koji će se realizovati u periodu od naredne četiri godine i koji će, dijelom, obuhvatiti i socijalno stanovanje. Takođe, najavljen je i projekt zatvaranja kolektivnih centara kojeg će u narednom periodu realizovati UNHCR.
Aktivnosti na izradi ovog zakona, uključujući i edukaciju timova koji će na njemu raditi, finansirat će UNHCR.

/bpkg.gov.ba/

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.