Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
 • OBJAVLJENO: 11.09.2020.
Radovi na rekonstrukciji i izgradnji Hemodijaliznog centra teku planiranom dinamikom
Premijerka BPK Goražde i resorni ministar zadovoljni intenzitetom i kvalitetom radova

Premijerka BPK Goražde Aida Obuća i ministar za socijalnu politiku zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović upriličili su danas obilazak radova rekonstrukcije, adaptacije i izgradnje Hemodijaliznog centra  pri JU „Kantonalna bolnica“ Goražde.

Radovi teku planiranom dinamikom, u skladu sa projektom i rokovima za izvođenje radova, a to je četiri mjeseca od uvođenja izvođača radova u posao. Sredstva za realizaciju projekta će sufinansirati Vlada BPK Goražde putem resornog ministarstva, a izvođač radova je firma  „Kaja Company“ iz Goražda.

„ Danas smo prvi put obišli radove i ja sam zaista zadovoljna intenzitetom radova koji su do sada urađeni kao i kvalitetom izvršenih radova. Paralelno se radi na obezbjeđenju svih neophodnih  hemodijaliznih aparata  i reverzne osmoze koja  je srce Hemodijaliznog centra. Sve se to nabavlja iz donatorskih sredstava, a cjelokupnu rekonstrukciju i izgradnju Hemodijaliznog centra će sufinanisirati Vlada BPK Goražde putem resornog ministarstva.Trenutno se izvode grubi građevinski radovi; poslije toga će se angažovati podizvođač radova s kojim je već potpisan ugovor za izvođenje finih radova koji su specijalizirani za određenu vrstu posla. Kako nas je upoznao izvođač, radi se o renomiranim firmama koje su i prije radile hemodijalizne centre unutar BiH. Ono što mogu reći jeste da se sve radi sinhronizovano u komunikaciji sa resornim ministarstvom, Kantonalnom bolnicom i Vladom, tako da imamo jedan zajednički projekat u koji smo mi krenuli od početka skupa, poštujući sva ona pravila i zakone koji definišu ovu oblast i to je rezultiralo ovako dobrim rezultatom“-riječi su premijerke BPK Goražde Aide Obuće.

Kada je riječ o edukaciji medicinskog osoblja, prema riječima direktorice JU „Kantonalna bolnica“ Goražde Nermine Kamenice, pravilnikom je definisano koliko traje obuka kako za medicinsko osoblje, tako i za doktore specijaliste. Trenutno sa stalo sa edukacijom, ali će se pred kraj godine kada se očekuje da ovi radovi budu završeni, slati kadar na edukaciju.

Prema riječima ministra za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lice i izbjeglice BPK Goražde Eniza Halilovića, u ovaj projekat je uloženo mnogo truda, ali opredjeljenje Vlade BPK Goražde od samog imenovanja je bilo da se mora mnogo više ulagati u oblast zdravstva.

„Jedan od tih prioriteta je bilo uspostava Hemodijaliznog centra. Mi smo iz budžeta ministarstva izdvojili određena finansijska sredstva u toku ove godine i naravno u idućoj godini ćemo nastaviti pomagati i mnogo više ulagati u zdravstveni sistem na području BPK Goražde“-ističe ministar Halilović.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt
 1. slavne višegradske brigade 2a,
  73 000 Goražde
  Bosna i Hercegovina
  tel: +387 38 228 439
  fax:+ 387 38 221 224
  E-mail: minsoc@bpkg.gov.ba
MINISTAR

ENIZ HALILOVIĆ bachelor sociologije

tel: +387 38 228 439
fax:+ 387 38 221 224
e-mail: eniz.halilovic@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.