Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
 • OBJAVLJENO: 08.10.2020.
Premijerka BPK Goražde i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice posjetili Dom zdravlja u Ustikolini
Razgovarano o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i donaciji EU u zaštitnoj opremi

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović posjetili su danas JU Dom zdravlja „Ustikolina.

Povod za današnju  posjetu  je isporuka medicinske zaštitne opreme ovoj javnoj ustanovi čiju nabavku je finansirala Evropska unija u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa (COVID-19), a kojeg provodi UNDP BiH.  Takođe, bila je ovo prilika da se sa direktorom JU Dom zdravlja „Ustikolina“ Alijom Begovićem razgovara o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na  području općine Foča u FBiH.

Donacija koja je prije par dana  dopremljena  posredstvom UNDP-a u naš kanton ravnomjerno je raspoređena u sve četiri javno -zdravstvene ustanove na području BPK Goražde.

„Mislim da je ova donacija od velikog značaja  iz razloga što se ta zaštitna oprema svakodnevno koristi i što je jako neophodna ,prije svega, u prevenciji virusa COVID-19  i u konačnici u borbi protiv te opake bolesti. Informisani smo da nema pogoršanja epidemiološke situacije kada je u pitanju koronavirus na području ove općine, iz razloga što se  virus na vrijeme  lokalizuje te se daje prostora za preventivno  djelovanje  i ovom prilikom želim  ponovo da  apelujem  na sve građane ove općine, da budu oprezni, poštuju mjere kako bismo se u potpunosti izborili sa ovom opakom bolešću“-kazala je ovom prilikom premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Razgovarano je takođe i o infrastrukturnim projektima s akcentom na izgradnju i uređenje prilaza prema objektu Doma zdravlja te izgradnji stanova koji bi bili namijenjeni prije svega doktorima koji su zaposleni u JU Domu zdravlja „Ustikolina“.

„To je jako dobra ideja jer  ide u pravcu zadržavanja i privlačenja kadra koji jako nedostaje ne samo u ovoj općini, već u svim općinama na području BPK Goražde. Mi smo načelno kazali da ima potrebe da se razmisli o ovoj ideji i da će Vlada BPK Goražde u skladu sa  mogućnostima i podržati njenu realizaciju“-naglasila je premijerka BPK Goražde.

Prema riječima direktora JU Dom zdravlja „Ustikolina“ Alije Begovića, epidemiološka situacija na području ove lokalne zajednice je zadovoljavajuća, ali zabrinjavajuće je što se ne poštuju epidemiološke mjere u potpunosti ili nedovoljno. Ovom prilikom on zamolio je sve građane da budu oprezni i poštuju epidemiološke mjere kako bi se situacija zadržala pod kontrolom.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt
 1. slavne višegradske brigade 2a,
  73 000 Goražde
  Bosna i Hercegovina
  tel: +387 38 228 439
  fax:+ 387 38 221 224
  E-mail: minsoc@bpkg.gov.ba
MINISTAR

ENIZ HALILOVIĆ bachelor sociologije

tel: +387 38 228 439
fax:+ 387 38 221 224
e-mail: eniz.halilovic@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.