Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
  • OBJAVLJENO: 22.01.2013.
Sastanak premijera i ministara u Vladi sa delegacijom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu
Naglašena spremnost za unaprjeđenje saradnje
Sastanak sa delegacijom KUCS

Sastanak sa delegacijom KUCS

Delegacija Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KUCS), predvođena vršiocem dužnosti generalnog direktora i predsjednikom Upravnog odbora KUCS, prof.dr. Damirom Aganovićem i prof.dr. sci med Mehmedom Gribajčevićem, boravila je danas u Goraždu. U sastavu ove delegacije nalazio se i Enis Hasanović, član Upravnog odbora KUCS ispred BPK Goražde, te šefovi pravnog i finansijskog sektora ovog zdravstvenog centra.

Nakon 18. sjednice Skupštine BPK Goražde, na kojoj je razmatrana i donesena Odluka o davanju saglasnosti na novi Statut KUCS, upriličen je sastanak u kabinetu premijera BPK Goražde Emira Frašta.

Na sastanku su razmatrana neka otvorena pitanja o međusobnoj saradnji između zdravstvenih ustanova BPK i KUCS. Naglašena je međusobna spremnost za unaprjeđenje saradnje te konstatovano da je u proteklom periodu došlo do znatnog poboljšanja zdravstvene zaštite pacijenata iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde upućenih na liječenje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Veoma bitnu ulogu u tome, kako je danas naglašeno, imao je Upravni odbor KCUS, uz inicijative člana Upravnog odbora iz BPK Goražde, te uspješna saradnja premijera BPK sa Federalnim ministarstvom zdravstva.

Copy-of-100_4374

Novo rukovodstvo KUCS na čelu sa v.d generalnog direktora Damirom Aganovićem izrazilo je spremnost da u saradnji sa premijerom i novo postavljenom ministricom zdravstva BPK Gordanom Oršolić, koja je bila prisutna na sastanku, odgovori na sve eventualne probleme i izazove u narednom periodu. Kao veliki iskorak istaknuto je da pacijenti sa područja BPK Goražde preko VIP ambulante KUCS, preko zdravstvenih radnika BPK, mogu veoma brzo zakazati sva snimanja i procedure u KUCS, čak i puno brže od osiguranika iz ostalih dijelova BiH.

Izražavajući zadovoljstvo što su poslanici Skupštine BPK jednoglasno usvojili novi Statut KUCS, vršilac dužnosti  generalnog direktora Damir Aganović je istaknuo:

– Dosadašnjom saradnjom sa BPK Goražde jako sam zadovoljan, a i prije sam imao individualne kontakte sa goraždanskom bolnicom, odnosno sa Odjelom za hirurgiju. Ističem, takođe, izvrsnu saradnju sa kantonalnim premijerom i Zavodom zdravstvenog osiguranja, tako da mislim da možemo samo unaprijediti naše odnose- kazao je prof.dr. Damir Aganović.

– Uvijek želimo više i bolje i mislim da je to jedino u cilju. Jednu od stvari koju nismo rekli a ja je stalno ističem, da naši građani ne budu građani drugog reda, dakle da se poštujemo.
Ističem zadovoljstvo što je Skupština BPK Goražde jednoglasno prihvatila izmjene ovog Statuta KUCS  i što smo zanemarili politiku i stavili interes građana prije svega- kazao je nakon sastanka premijer BPK Goražde Emir Frašto.

Sastanku sa premijerom i ministrima u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prethodio je sastanak sa direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde Feridom Plehom.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.