Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
  • OBJAVLJENO: 25.10.2019.
Sportsko - zabavni događaj na stadionu ”Selvedin Selko Žigo” u Prači
Manifestaciju otvorio ministar Eniz Halilović

Danas je na stadionu Selvedin Selko Žigo u Prači održan sportsko-zabavni događaj u okviru projekta ”Sportske igre mladih općine Pale FBiH”. Manifestaciju je otvorio ministar socijalne politike, zdravstva, raseljenih lica i izbjeglica u Vladi BPK-a Eniz Halilović.

Pored ministra, prisutnim se obratila i direktorica osnovne škole u Prači Ajla Subašić, zaželivši sreću učesnicima u natjecanju u sportskim aktivnostima. Organizator ove sportsko-zabavne manifestacije je ”Udruženje mladih Općine Pale FBiH”, a finansijski pokrovitelj je Ministarstvo za obrazovanje mlade, nauku, kulturu i sport mladih BPK-a Goražde. Manifestaciju svojim dolaskom upotpunili su premijerka Vlade BPK-a Goražde Aida Obuća i načelnik općine Asim Zec.

Pravo učešća imali su svi, uključujući i one najmlađe od 3 pa do 35 godina, a svoje sposobnosti mogli su pokazati u sljedećim disciplinama: nogomet, odbojka, trčanje na 100 m, potezanje konopca, skok udalj, skakanje na jednoj nozi, nošenje jajeta u kašiki i streljaštvo.

Za one koji su se pokazali u malo boljem svjetlu bile su i vrijedne nagrade, a ostali učesnici i posjetioci mogli su uživati u zakusci koja je trajala tokom dana.

Organizator ove manifestacije i predsjednik Udruženja mladih Pale FBiH Nisad Crnčalo obratio se prisutnima, ne krijući svoje oduševljenje i radost što su uspjeli uz pomoć resornog Ministarstva za obrazovanje, Vlade BPK-a Goražde, Općine Pale FBiH, JU OŠ ”Prača” , Doma zdravlja i Radio Prače da realizuju današnje aktivnosti.

Na jednom mjestu su uspjeli spojiti više generacija, koje su se družile, pokazale šta znaju, i tako dale jedan pozitivan primjer svima ubuduće. Najviše učešća na ovom događaju uzeli su učenici Osnovne škole”Prača” od prvog do devetog razreda. Za svoja učešće bili su nagrađeni medaljama od prvog do trećeg mjesta, u različitim disciplinama. Svoje zadovoljstvo i radost nisu krili, što se vidjelo na njihovim nasmijanim i sretnim licima.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.