Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
  • OBJAVLJENO: 25.01.2012.
Održan drugi nastavak 40.sjednice Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Odobrena sredstva za unaprijeđenje zdravstvene zaštite

Nastavljajući 40.redovnu sjednicu, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde odobrila je danas raspisivanje oglasa za popunu upražnjenih  radnih mjesta u osnovnim školama na području kantona. Odobreno je takođe da dva policijska službenika otputuju u Beč, na policijski bal u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije, a Vlada je danas odobrila i nekoliko uplata pojedincima i udruženjima. Među njima su i sredstva Muškom rukometnom klubu „Goražde“ za sufinansiranje organizacije utakmice koju će izabranici Dragana Markovića odigrati s reprezentacijom Grčke, u prvom od dva odlučujuća meča u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2013.. Vlada je ovom prilikom pozvala građane Goražda da sutra, u dvorani „Mirsad Hurić“ svojim prisustvom doprinesu pobjedi naše rukometne reprezentacije.

Vlada je danas odobrila isplatu podsticaja za obrt po ranije usvojenom Programu Ministarstva za privredu. Odobrena su takođe i sredstva za unaprijeđenje zdravstvene zaštite u iznosu od 110.000 KM, prema usvojenom Programu Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice –Kapitalni transferi neprofitnim organizacijama za 2011.godinu.

Uvjerivši se na licu mjesta o katastrofalnom stanju puta Goražde-Hubjeri, uvažavajući zahtjeve građana, Vlada će intervenirati prilikom dovođenja u funkciju ove putne dionice, odlučeno je na ovoj sjednici.

Vlada je, takođe,  donijela Odluku o usvajanju afiše o svom desetomjesečnom radu, kao i Odluku o sufinansiranju projekta Obrtničke komore i Udruženja poslodavaca BPK-a Goražde pod nazivom „Nagrađivanje/stimulisanje urednih platiša poreskih obaveza“.

Iako su pripremljeni, razmatranje Budžeta i Zakona o izvršenju budžeta BPK-a Goražde za 2012.godinu, ponovo je odloženo, do okončanja sjednice Parlamenta Federacije i utvrđivanja federalnog budžeta.


/bpkg.gov.ba/

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.