Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
  • OBJAVLJENO: 08.07.2021.
Podijeljeni paketi povratničkim porodicama u stanju socijalne potrebe
Povratničke porodice posjetili premijerka BPK Goražde i ministar za socijalnu politiku

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde putem Direkcije robnih rezervi obezbijedila je jedan dio prehrambenih paketa koje je dodijelila povratničkoj populaciji bošnjačke i srpske nacionalnosti koja je u stanju socijalne potrebe.

Prilikom dodjele paketa, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović, u prisustvu koordinatora ispred Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Ibrahima Drljevića, posjetili su danas povratničke porodice u naseljima Dubište kod Goražda  i Kopači, općina Novo Goražde kako bi razgovarali o njihovim potrebama.

„ Ovo je jedan gest ispred Vlade BPK-a Goražde da se obiđu povratnici, da vidimo kakvi su problemi na terenu i kako mi možemo reagovati. Radi se o porodicama bošnjačke i srpske nacionalnosti koje su se vratile na svoja prijeratna ognjišta, a jedna od njih je i porodica Rose Jevđević koja se na svoje prijeratno ognjište u naselju Zupčići vratila još 2002. godine te porodica Razije Karkelja u naselju Kopači, Novo Goražde koja živi od minimalne penzije.  Vidjeli smo da ima jako puno potreba i mi ćemo nastojati sa svoje strane da pomognemo povratničkoj populaciji “ – ovom prilikom kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Putem resornog ministarstva svakodnevno se nastoji pružiti podrška povratnicima kako na teritoriji BPK Goražde, tako i u susjednim općinama Republike Srpske, a ovo je samo jedan u nizu projekata koji Vlada BPK Goražde i resorno ministarstvo realizuju u saradnji sa  Bošnjačkom zajednicom kulture „Preporod“, kazao je Drljević.

„Premijerka je izrazila želju da pomogne povratnicima, tako da smo se dogovorili da dio paketa dodijelimo povratnicima u Novo Goražde, dio u naselju Dubište u Federaciji i Gradu Goražde te jedan dio u Međurječje, općina Čajniče RS. Radi se o 150 paketa i ja ovom prilikom želim da se u ime povratnika zahvalim premijerki i  ministru što su i na ovaj način nastojali pružiti podršku povratnicima“-ističe Drljević.

Prema riječima ministra za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniza Halilovića, ta podrška će se nastaviti i u narednom periodu za što su obezbijeđena sredstva u budžetu ministarstva.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.