Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
  • OBJAVLJENO: 02.04.2014.
MINISTRICA ZA SOCIJALNU POLITIKU, ZDRAVSTVO, RASELJENA LICA I IZBJEGLICE POSJETILA FEDERALNO MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNE POLITIKE

gorazde

Ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nela Čarapić i stručni savjetnik za socijalnu i dječiju zaštitu Muhamed Hadžić, susreli su se jučer u Sarajevu sa federalnim ministrom rada i socijalne politike Vjekoslavom Čamberom.

Na sastanku je razgovarano o implementaciji seta novih federalnih zakona u oblasti socijalne i dječije zaštite koji su pripremljeni i koji bi se uskoro trebali naći pred poslanicima u Parlamentu Federacije BiH. Riječ je nacrtima Zakona o socijalnoj zaštiti i minimumu socijalne sigurnosti i Zakona o zaštiti porodice sa djecom.

Ovom prilikom ministru Čamberu prezentiran je dosadašnji rad i aktivnosti Ministarstva u oblasti socijalne i dječije zaštite na području BPK Goražde, kao i  provedba niza strateških dokumenata.

Razgovarano je i o implementaciji Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja, tačnije osnivanju Odjeljenja za prvostepeni postupak medicinskog vještačenja u Goraždu. Prema riječima ministra Čambera, planirano je otvaranje odjeljenja Instituta u Goraždu, te je u tom smislu od strane Federalnog ministarstva rada i socijalne politike upućena inicijativa za dopunu finansijskog plana Instituta za medicinsko vještačenje, čime bi bile stvorene finansijske pretpostavke za otvaranje ovog odjeljenja u Goraždu.

S ciljem uspješnije buduće saradnje dvaju ministarstava načelno je dogovorena i posjeta federalnog ministra Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.